Menu

Zevende plaats WK

Frank de Wit is zevende geworden op het WK judo in Boedapest en daar had vandaag toch meer in gezeten. De Wit verloor de partij omdat hij aftikte, ogenschijnlijk op een verwurging maar dat was totaal geen verwurging maar vanwege een beenklem. Frank de Wit was na afloop woest op de arbiter.

“Jongens jongens jongens, dat hier niet wat aan gedaan wordt. Ik scheur gewoon alles van mijn poten af zo.”

DeWit_Rekhviashvili

“Ik zou van deze jongen staand niet moeten verliezen maar hij zet gewoon een beenklem aan, dat de scheidsrechters die door laten gaan. Ten tweede ik ga staan… dus dit is echt een belachelijke actie. Dit is zo zonde man. Hij trekt je gewoon helemaal krom, hij trekt gewoon je been naar je hoofd. Ik zit niet op turnen, ik zit gewoon op judo. Er zijn twee jongens waar ik vandaag van verlies waar ik van winnen, dus dit is heel zonde.“

De Wit tegen de media

“Dit is gewoon geen actie, dit slaat echt nergens op, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik snap er niets van dat ze dit goedkeuren. En dan bloedt het uiteindelijk helemaal dood vandaag. Volgend jaar kom ik terug, dan ga ik wel voor een medaille. Ik zit hier helemaal niet ver vanaf. Die Italiaan die nu in de halve finale staat (en uiteindelijk de finale haalde) die ligt bij denk ik veel beter dan die Iraniër tegen wie ik in de kwartfinale stond. Ik kan gewoon van iedereen winnen en dat geeft gewoon een goed gevoel, zeker omdat ik nog maar 21 jaar ben.”

DeWit_Budapest

De Wit begon zijn dag uitstekend met een prima zege op de Duitser Benjamin Muennich en de Pool Damian Szwarnowiecki. Een gevaarlijke tegenstander in Zebeda Rekhviashvili die gecontroleerd aan de kant werd gezet met een waza-ari. Vanaf de kwartfinale werd het moeilijker met een min of meer onnodig verlies tegen de Iraniër Saeid Mollaei op een goede dag als vandaag waarin De Wit zich uitstekend voelde. Hij was dan ook tevreden over de hele voorbereiding. “Die partij hiervoor tegen Saeid Mollaei,dat is wel een hele lastige jongen. Dan moet ik hele goede dag hebben en die had ik blijkbaar niet.”