Menu

Zevende plaats European Games Minsk

Donderdag 20 juni ben ik vertrokken naar Minsk voor het Europees Kampioenschap dat hier gaat plaatsvinden tijdens de European Games. De European Games worden eens in de vier jaar gehouden, de vorige editie heb ik niet deelgenomen. Aangekomen in het ‘Olympisch’ dorp kunnen de voorbereidingen beginnen.

Vrijdag 21 juni vindt de loting plaats. Ik begin als eerst geplaatste aan het toernooi door de afwezigheid van de Israëliër Sagi Muki. In de tweede ronde zal ik moeten judoën tegen de Duitser Timo Cavelius. Deze Duitser komt nog maar net kijken bij de senioren. In Tiblisi heb ik de finale van hem gewonnen.

Zondag 23 juni mag ik de mat op. Ik begin sterk tegen de Duitser Cavelius en scoor na 2,5 minuut een Waza-ari. De rest van de partij kan ik uit judoën. In de derde ronde judo ik tegen de Pool Damian Stepien. In 2017 heb ik al eens tegen hem gestaan. Toen heb ik de partij winnend afgesloten. Stepien heeft verder nog weinig resultaten behaald, maar geen een tegenstander wordt onderschat.

De Pool Stepien krijgt na 2 minuten een shido voor passiviteit. De Pool is constant bezig om mijn hand vast te pakken, hierdoor gaat mijn pink dubbel. Ondanks de pijn weet ik de partij te winnen door een verwurging.

In de kwartfinale judo ik tegen de Hongaar Attila Ungvari. Dit is altijd een lastige judoka die vooral bezig is met het pakkingsgevecht. Tijdens de Grand Slam van Ekaterinburg heb ik van hem gewonnen, met hetzelfde plan start ik deze wedstrijd. De partij loopt goed en ik weet hem op 2 shido’s te zetten, zelf krijg ik 1 shido. In de Golden Score gaat het mis. Door mijn enthousiasme zet ik een grote actie in die helaas wordt overgenomen. Ippon voor de Hongaar en doorverwezen naar de herkansing tegen de Italiaan Esposito.

De Italiaan blijft een lastige judoka met zijn lage schouderworp. Ik krijg hem redelijk goed onder controle met mijn pakking. Wij krijgen beiden 1 shido voor passiviteit. Door een Waza-ari score van Esposito kom ik op achterstand die ik niet meer in kan halen.

Mijn Europees kampioenschap sluit ik dus af met een zevende plaats. Niet het gewenste resultaat maar we gaan er hard aan werken zodat er wel grote medailles gaan komen.