Menu

Voorbereiding WK Budapest 2017

Na de Grand Slam van Rusland waar ik vijfde werd heb ik twee weken vakantie genomen om goed uitgerust te kunnen beginnen met de voorbereiding voor het WK in Budapest. Als voorbereiding op dat WK ben ik op een aantal buitenlandse trainingsstages geweest. Met een gedeelte van de Nederlandse WK-ploeg zijn we op conditionele week in Tenerife geweest. Vooral de 6 uur durende Mountainbike etappe was wel wat anders dan iemand op zijn rug gooien.

Na Tenerife zijn we bijna direct doorgegaan naar een internationale judo stage in Porec Kroatië. Twee weken nadat we terug waren uit Kroatië zijn we naar de volgende internationale trainingsstage in Castelldefels Spanje gegaan. Hier waren bijna alle toplanden en judoka’s aanwezig die in Budapest de mat op zijn te vinden.  Dat was een goede trainingsweek dus!

fietsen op Tenerife

Met Korrel in Castell

Als laatste buitenlandse trainingsstage zijn we naar Minsk in Wit-Rusland gegaan. Hier voel ik dat de vorm die ik wil hebben eraan zit te komen.

Met Benito in Minsk

Na Minsk was er nog één trainingsstage te gaan en dit keer hoefde ik daar niet eens voor naar het buitenland er werd namelijk een internationale trainingsstage op Papendal georganiseerd. Hier ook nog goede week kunnen maken en het is wel duidelijk dat de vorm goed zit.

De Wit op Papendal

Nu is het aftellen begonnen met nog net iets meer dan twee weken te gaan voor ik de mat op mag in Budapest op 31 Augustus. De laatste twee weken zal ik mij verder voorbereiden op het nationale trainingscentrum in Papendal. Ik zal als nummer twee van de wereldranglijst afreizen naar Budapest.