Menu

Vijfde plaats Grand Slam Ekaterinburg

Woensdag 13 maart ben ik afgereisd naar Ekaterinaburg voor mijn eerste toernooi na mijn knieblessure. Na een lange tijd geen toernooien en revalideren was het dan eindelijk zover om op zaterdag 16 maart als eerste geplaatste aan de Grand Slam te beginnen. Omdat iedereen zo veel mogelijk punten wilt verzamelen voor de Olympische Ranking was het toernooi weer sterk bezet.

De loting was donderdag 14 maart al bekend. Met een vrijlot in de eerste ronde mag ik in de tweede ronde aantreden tegen de Hongaar Attila Ungvari. Een lastige judoka die vooral bezig is met het pakkingsgevecht. Ik neem daarom niet teveel risico en zorg dat ik hem goed vastpak en zet hem zo op 3 shido’s. Door naar de volgende ronde waar ik aan mag treden tegen de Braziliaan Eduardo Yudy Santos.

Santos is de tegenstander waar ik tijdens de Masters in Guangzhou mijn knie mee verdraaid had. Ik weet snel tot een score te komen. Binnen een minuut ligt de Braziliaan op zijn rug met een Ko-Soto Gari. Ippon en door naar de kwartfinale.

In de kwartfinale judo ik tegen de Canadees Etienne Briand. Hij staat 20ste op de WRL. Tijdens de Grand Slam van Abu Dhabi won ik de partij om brons van hem, dus geen onbekende voor mij. In een gelijk opgaande strijd zijn er aanvallen over en weer. In de reguliere tijd is de wedstrijd onbeslist en wij gaan dus verder in de Golden Score. Na 1 minuut weet ik de lage schouderworp van de Canadees over te nemen en score ik een Waza-ari. Door naar de halve finale.

In de halve finale judo ik tegen de Japanner Takanori Nagase. De wereldkampioen van 2015 in mijn klasse. Na een lange tijd van blessureleed is hij tijdens de Grand Slam van Osaka eind december derde geworden. Ik heb twee keer eerder tegen hem gestaan, beide keren verloren. In de reguliere tijd krijgen wij allebei 2 shido’s. In de Golden Score zal een shido of score de partij dus beslissen. In een slopende Golden Score trekt de Japanner de partij helaas naar zich toe door een ippon te scoren.

Op naar de partij om brons tegen de Georgiër Luka Maisuradze. Deze partij wilde ik te graag scoren. Ik loop in de val en laat mij overnemen. Ippon tegen en een vijfde plek tijdens mijn eerste toernooi na mijn blessure.

Genoeg punten om aan te werken en op naar de Grand Prix in Tiblisi.