Menu

Vijfde plaats Grand Prix Samsun

Frank de Wit is vijfde geworden bij de Grand Prix in Samsun in Turkije. In de strijd om het brons verloor De Wit op straffen van de Belg Joachim Bottieau. Zes weken na zijn rib blessure in Düsseldorf probeert de Nederlander weer in de punten te komen voor het laatste zetje voor kwalificatie voor de Spelen.

Het toernooi begon goed met twee zeges: Farhod Rahimov (TJK) werd met een yuko verslagen en Lazlo Csoknyai, een oude bekende uit Hongarije werd met een penalty verschil opzij gezet.

In de kwartfinale kreeg De Wit een geduchte tegenstander in de Koraan Wang Ki-Chun.
Na drie minuten kreeg De Wit een eerste penalty tegen Wang  Ki-Chun en een paar seconden later lag De Wit in een oseikomi en met een net herstelde gebroken rib tegen de voormalig dubbel wereldkampioen was dat een moeilijk verhaal, ondanks een kleine ontsnapping maar Wang kon direct overpakken en De Wit gaf op om geen energie te verspillen voor de repechage.

De Wit tegen Wang Ki-Chun

Saillant detail: Wang won in de halve finale van Kim Jae-Bum, eveneens tweevoudig wereldkampioen en Olympisch kampioen, maar U81kg, Wang U73kg, maar Wang maakt het verschil.

De Wit kwam uit tegen Giorgi Papunashvili (GEO) en wist de wedstrijd met een ippon verschil te beslechten waardoor De Wit om het brons moest tegen de Belgische Joachim Bottieau die de Grand Prix van Düsseldorf dit jaar op zijn naam schreef.

Die strijd om het brons was moeilijk, maar De Wit hield stand en kon alleen de strafjes niet voorkomen, aan het einde drie straffen voor de Nederlander, twee opgelopen straffen voor de ervaren Belg die het brons pakte.

“Ik heb er vandaag alles uitgehaald wat er in zat. Conditioneel zat het goed, al kan je niet verwachten dat ik al helemaal terug ben, maar ik heb er vertrouwen in.”