Menu

Vijfde plaats Grand Prix Den Haag

Frank de Wit is bij de Grand Prix in Den Haag vijfde geworden. Niet het resultaat waar hij naar uit keek, maar het evenement op zich was een goede ervaring. Op zaterdag was het een vol huis en het publiek vloog van mat naar mat voor de vele Nederlanders. Maar voor Frank liep het verhaal toch anders.

In de strijd om het brons zat wederom de Iraniër Saeid Mollaei in de weg, al was het verschil aanzienlijk kleiner dan op tijdens het WK in Boedapest.

DeWit

De Wit belandde in dat bronzen duel omdat de Heemskerker zijn halve finale op miraculeuze wijze verloor van de lepe Rus Ivan Vorobev die later het goud won. Vorobev kreeg een wazari toegewezen in de golden score, genoeg voor de zege op De Wit.

Wit_vorobev

De Wit begon goed tegen de Brit Owen Livesey, inmiddels ook een oude bekende. De Pool Damian Stepien werd verslagen in de tweede ronde.

Op het programma staan nu de Golden League in Ankara, zeg maar het EK voor club teams waar Frank uit zal komen voor Red Star Belgrado uit Servië. Die week erop de Grand Prix van Tokyo op zondag 3 December.

DeWit_DenHaag

Frank staat nog altijd nummer 1 op de wereld ranglijst. Het laatste evenement van het jaar zijn de Masters in St. Petersburg waar de top voor ieder gewicht wordt uitgenodigd voor de finale van het jaar waar bovendien veel punten en munten te winnen zijn.