Menu

Update GS Ekaterinburg & EK Tel Aviv

Een tijd is het stil geweest op mijn website, maar ik heb niet stilgezeten. Hieronder is een update te lezen van de twee toernooien die ik gedraaid heb, en een vooruitblik op mijn komende toernooien.

Na mijn derde plaats in Parijs heb ik een aantal dagen getraind met de wereldtop bij de aansluitende trainingsstage om mij voor te bereiden op de aansluitende toernooien. Ook heb ik in Parijs mijn 22steverjaardag gevierd met een paar randori’s.

Na een goede trainingsstage is de voorbereiding voor de Grand Slam Ekatarinaburg verder gegaan in Papendal. De trainingen gingen erg goed en zo betrad ik 17 maart ook de tatami in Rusland. Na een vrijloot in de eerste ronde mocht ik aantreden tegen Kirakozashvili (GEO). Deze partij wordt overtuigend gewonnen met een ippon.

In de tweede ronde staat Eposito (ITA) te wachten. Met nog een paar seconden op de klok, lijkt het erop dat de partij over gaat in een Golden Score. Helaas krijg ik in de laatste seconde een wazari tegen en word ik verwezen naar de herkansing.

Hier staat Csoknyai (HUN) te wachten. Een goede en overtuigende partij met winst als resultaat. Op naar de partij om brons tegen Mollaei (IRI). Kijken hoe het nu zal gaan tegen deze sterke en lastige tegenstander. Helaas weet ik deze partij niet te winnen en eindig ik het toernooi hier net als vorig jaar met een vijfde plaats.

Op naar het volgende toernooi, Europees Kampioenschap in Tel Aviv waar ik op 27 april mag strijden om een medaille.

Europees kampioenschap in Tel Aviv

Op vrijdag 27 april is het dan eindelijk zo ver. Na wekenlang hard trainen ga ik als eerst gerankte heen. In de eerste ronde mag ik aantreden tegen Zaborosciuc (MDA). Met een ippon wordt hij aan de kant gezet, op naar de volgende ronde tegen Chouchi (BEL).

Frank de Wit in Tel Aviv

Deze partij gaat gelijk op, totdat ik een score tegen krijg. De score wordt pas na 50 seconden op het bord gezet. Tijd om de partij alsnog te winnen is er wel, maar helaas lukt mij dat niet. Resultaat, is hard balen en nog harder werken voor de komende toernooien. Maar eerst toe aan een welverdiende vakantie naar Valencia.

Training bij Valencia Judo Club

Na een heerlijke vakantie in Valencia zit ik weer volop met energie om te gaan trainen voor de komende toernooien. Tijdens mijn vakantie heb ik niet volledig rust gehouden, en ook nog een training bijgewoond bij de judoclub in Valencia. Daar werd ik erg leuk ontvangen en heb ik aardig wat randori’s kunnen maken na een ruime week judo ‘rust’.

Genieten in Valencia met Caroline