Menu

Snelle uitschakeling WK Baku

Donderdag 20 september ben ik vertrokken naar Baku voor het wereldkampioenschap. Op zondag 23 september begin ik als de nummer 2 geplaatste van de wereldranglijst aan het toernooi. Ik heb een goede voorbereiding gehad en ben er klaar voor om te strijden op dit WK.

 Al de tweede partij ben ik aan de beurt en stap ik de mat op tegen M. Del Obre Cortorreal uit de Dominicaanse Republiek. Voor mij nog een onbekende judoka, maar wel de nummer 2 van de Panamerikaanse Kampioenschappen. Dit is vooraf gezien niet de lastigste partij, maar een tegenstander die zeker niet onderschat moet worden. Dit doe ik dan ook niet en stap dan met een goed uitgedacht plan de mat op. Drie minuten lang weet ik de partij te domineren, en sta dan ook met 2 shido’s voor. Tot het moment dat hij mij verrast met een O Soto Gari, ippon wat betekent einde WK voor mij.De Wit - Del Obre Cortorreal

Met grote verbazing en teleurstelling stap ik de mat af. Wat ging er mis? Dat vraag ik mij ook af. Even tot rust komen en dan verder werken naar de komende toernooien. Want er komen nog genoeg toernooien aan dit jaar. Eerstvolgende toernooi op 13 oktober, de Grand Prix in Cancun (MEX).

Donderdag 27 september was de teamwedstrijd. Voor het eerst vormen de dames en heren samen een team. In totaal 6 deelnemers per team. Mijn categorie doet niet mee in het team, maar wel heb ik een partij gejudood tot 90 kg. De eerste partij heeft ons team van Oezbekistan gewonnen.

Door naar de kwartfinale die gespeeld gaat worden tegen Korea. Voor het eerst in de geschiedenis vormen Noord-Korea en Zuid-Korea een team. Ik ben hier uitgekomen in de kwartfinale tegen de Koreaan D. Gwak. Deze Koreaan is niet de minste tegenstander. In 2015 werd hij de wereldkampioen in deze klasse, vorig jaar een derde plaats op het WK en ook een 2de plaats bij de Masters in St. Petersburg. Ik stap de mat op en de partij loopt goed. Kleine inzetten over en weer worden gemaakt. De partij loopt uit op een golden score met voor mij 2 shido’s op het bord en de Gwak 1 shido. Binnen een minuut krijg ik een punt tegen en verlies ik deze pot. Geen slechte pot tegen Gwak. Nederland verliest deze partij met 4 – 0

Kwartfinale WK teams Baku 2018

In de herkansingsfinale hoef ik niet te judoën tegen Azerbaijan. Na een spannende pot verliezen we uiteindelijk met 4 – 2. Een 7de plaats met de teamwedstrijd is dit WK mijn hoogste resultaat.

Op naar Cancun!