Menu

Snelle uitschakeling Grand Prix Budapest en het WK in Tokyo. Voor het eerst oom geworden.

Na mijn deelname aan de European Games heb ik nog een toernooi extra gepakt omdat ik begin dit jaar kampte met een knieblessure. Tijdens de Grand Prix in Budapest ben ik op 12 juli de mat op gestapt. Helaas werd ik na winst in de eerste ronde tegen de Rus Denis Kalinin in de tweede ronde uitgeschakeld door de Hongaar Attila Ungvari. Wel weer twee potten gejudood, maar niet waarvoor ik kwam. Op naar het volgende toernooi.

Nadat ik op 17 augustus oom ben geworden van mijn nichtje Isabella ben ik op 20 augustus vertrokken naar Tokyo. Gelukkig heb ik haar nog een paar dagen in mijn armen kunnen houden.

Aangekomen in Tokyo begin ik met de laatste voorbereidingen. Ook wordt de loting bekend gemaakt. Na een vrijlot in de eerste ronde verwacht ik in de tweede ronde dezelfde tegenstander als vorig jaar te treffen op het WK. De Dominicaan Medickson Del Obre Cortorreal.

Op 28 augustus is het dan zover. De 25ste partij stap ik de mat op tegen de Dominicaan. Geen slechte pot van mijzelf waarin ik 2 tegen 1 shido’s sta. Maar dan gebeurt er in de laatste seconde iets wat niet had moeten gebeuren. Ik lig op mijn rug, ippon en einde WK voor mij.

Ontzettend balen want hiervoor kom je niet. Op zo’n groot toernooi wil je laten zien wat je in huis hebt, dat heb ik nu niet gedaan.

Op naar het volgende toernooi en mijn tijd komt eraan.