Menu

Judo clinic op NK judo

In plaats van zelf te judoën kwam Frank de Wit toch in actie op het NK senioren in Almere. De Wit gaf een clinic aan de jeugd en daarna een handtekeningen sessie. Clinic partner en verse Nederlands kampioen U66kg Roy Schipper assisteerde Frank in de clinic.

“De Wit: Ik vind het prachtig om zo’n clinic te geven, dat doe ik voor mijn lol, ik was namelijk zelf altijd van de partij bij clinic die oudere judoka’s gaven. Ik liep ze allemaal af. En nu geef ik ze zelf, ik herken die gezichten van die kids wel.”

clinic de wit

Heb je de clinic gemist en wil je ook zo’n top evenement meemaken, niet getreurd. Op 22 en 23 oktober is er op Papendal bij Arnhem een mooie clinic. Frank de Wit, die de huidige wereldkampioen junioren is zal een clinic geven voor de MADIF foundation. MADIF foundation staat voor Make A DIFference.

Ook Guillaume Elmont die in 2005 wereldkampioen senioren was en maar liefst elf nationale titels won, geeft die dag nog een clinic. Als klap op de vuurpijl komt 2012 Olympische kampioen Urska Zolnir naar Nederland voor een clinic. Een mooie dag om de fijne kneepjes te leren.

clinics

De Madiff Foundation zamelt geld in waarmee kansarme kinderen in staat worden gesteld stellen zich te ontwikkelen. Via sport, maar ook op andere manieren. Initiatief nemer binnen het judo is Elisabeth Willeboordse die De Wit voor de clinic uitnodigde. De stichting heeft eerder al andere sport evenementen georganiseerd in samenwerking met judoka’s en judoscholen.

De stichting is eind 2014 officieel opgericht en is voortgekomen uit eerdere initiatieven waarin vooral judo een centrale rol speelde. Via meerdere judoprojecten in Ethiopië hebben enkele honderden kinderen de kans gekregen zich te ontwikkelen. In de sport, maar ook op sociaal-emotioneel vlak.

clinic handtekeningen

Frank’s eerste evenement is de Grand Slam van Abu Dhabi op 29 Oktober.