Menu

GOUD Grand Slam Abu Dhabi

Frank de Wit heeft de Grand Slam in Abu Dhabi het goud gewonnen in zijn categorie U81kg. Het is zijn tweede Grand Slam overwinning en het brengt hem direct terug naar de wereldtop. Met de Grand Prix in Den Haag nog op komst is dit wederom een geweldige opsteker.

Het was een zoete overwinning na een toch teleurstellend verlopen WK in Boedapest in Augustus waar De Wit zevende werd. Maar vandaag in de Emiraten liep het zoals het moest lopen. De judoka uit Heemskerk won vijf duels en nam revanche in de finale op de Mongolier Uuganbaatar Otgonbaatar die hem op het WK in zijn laatste partij van voortgang onthield door hem min of meer zijn been af te klemmen. Nu was De Wit de hele wedstrijd dominant en maakte hij het na drie minuten op de grond af met een houdgreep.

Ook in de halve finale tegen Zebeda Rekhviashvili was de Nederlander niet in gevaar. Ook al is de Georgier een gevaarlijke tegenstander, ook nu was De Wit, net als op het WK de uiteindelijke winnaar, ware het niet in de golden score, de extra tijd.

De Wit wint goud in AbuDhabi

De Wit kwam in de halve finale door zeges op Kohei Kohagura uit de Filipijnen, Sagi Muki de nummer vijf de van de Olympische Spelen in Rio in het gewicht tot 73kg. Hij is dit jaar overgestapt. In de derde ronde moest de Canadees Etienne Briand eraan geloven.

DeWit-Judoheroes