Menu

Golden League Ankara

Frank De Wit was afgelopen week bij de Golden League, het EK voor clubteams in Ankara. Veel top atleten waren uitgenodigd om voor diverse teams uit te komen. Frank zijn team komt traditioneel uit voor een team uit Belgrado.

Red Star dat zich vorig jaar plaatste, in Belgrado voor deze Golden League moest het nu in de eerste opnemen tegen de sterke Russische tegenstander Yawara Newa. De Wit verloor zijn eerste duel tegen de Olympisch kampioen Khasan Khalmurzaev. En feitelijk werden alle vijf duels van het team van Red star verloren.

DeWitANkara

In de herkansing ging het echter beter, met het team dat twee nummers 1 van de wereld herbergt; De Wit tot 81kg and Aleksander Kukolj tot 90kg. Tegen het thuisteam van BBSK Istanbul werd met met 4-1 gewonnen. De Wit won met ippon van de Turk Ilker Gulduren.

DeWit_ankara

In de strijd om het brons stond niet De Wit in het team maar Stefan Majdov, een broer van wereldkampioen Nemanja Majdov. Hij verloor van de Portugees Anri Egutidze in het del van Red Star Belgrade tegen Sporting Lissabon. Buncic en Kukolj wonnen nog wel maar het team moest met 3-2 genoegen nemen met een vijfde plaats.

TeamBelgrade

Volgende stop wordt de Grand Slam in Tokyo waar het natuurlijk een individueel toernooi is.