Menu

Ervaring op de Olympische Spelen 2016

Frank is er helaas niet in geslaagd om de eerste ronden door te komen bij zijn debuut op de Olympische Spelen. De Wit was ingedeeld in een pool of death met De Bulgaar Ivanov, en de Koreaan Lee Seung-Su, de nummer vijf van het laatste WK.

Allereerst moest hij de super sterke Bulgaar Ivanov verslaan om een ronde verder te komen in deze loodzware pool. Frank verloor al twee maal eerder van de Bulgaar en ook deze keer liet de Bulgaar zich niet verrassen door De Wit. Ivanov kwam na een twee minuten op voorsprong met een wazari. Daarna volgden nog straffen voor zowel de Wit als Ivanov en moest Frank alle risico nemen. Echter ook op de grond was Ivanov de beste en kon hij in de slotseconden met een armklem de zege bevestigen.

Frank reageert vanuit Rio: “Helaas… Mijn Olympische debuut heb ik niet kunnen verassen.  Ik heb helaas de eerste partij tegen de Bulgaar Ivanov verloren, de nummer drie op de wereldranglijst. Ik weet waar ik de komende vier jaar aan moet werken om in Tokyo in 2020 een medaille te gaan halen! Ik wil iedereen bedanken voor de berichtjes aan de support heeft het niet gelegen!”