Menu

BRONS Masters St. Petersburg

Vrijdag 15 december ben ik vertrokken naar St. Petersburg waar ik mij op ging maken voor het laatste toernooi van het jaar: de Masters. Hier doen de beste 16 van ieder gewicht mee. Ik ben de leider van de WRL, eens kijken of ik het jaar ook als nummer 1 af kan sluiten. Dit hangt ook af van hoe mijn concurrenten het vandaag doen.

Zondag 17 december mag ik het toernooi openen. 10.00 plaatselijke tijd (8:00) Nederlandse tijd stap ik de mat op tegen Victor Penalber (BRA). In 2016 heb ik bij de Grand Slam van Parijs al eens tegen hem gejudood, toen verloor ik. De partij gaat gelijk op en na 3 minuten hebben wij beide een shido gekregen. Met nog 50 seconden op de klok, neem ik een aanval van Penalber over en scoor ik waza-Ari. De partij judo ik uit: winst en een plek in de kwartfinale. Hier zal ik het opnemen tegen Lucenti (ARG).

De Wit

In de kwartfinale mag ik tegen Emmanuel Lucenti (ARG), al na anderhalve minuut krijgt hij twee shido’s voor passiviteit. Om de halve finale te halen moet hij nog een shido krijgen of ik een score maken. Dat laatste gebeurt, na drie minuten gooi ik hem in een waza-Ari met een O-Soto Gari, gevolgd door een sankaku. Hij tikt gelijk af, ippon en door naar de halve finale.

DeWit

In de halve finale neem ik het op tegen de regerend olympisch kampioen Khasan Khalmurzaev (RUS). Na een halve minuut neemt hij een aanval van mij over, waza-ari tegen. Het lukt mij niet om de achterstand terug te halen, door naar de strijd om brons tegen Eduardo Yudi Santos (BRA). In Parijs heb ik al van hem gewonnen. Als dat vandaag weer lukt dan sluit ik het jaar af met een bronzen medaille en een tweede plaats op de WRL.

DeWit_Lucenti

Hij krijgt al vrij snel 2 shido’s. Na 2,5 minuut weet ik de partij met een ippon te winnenBrons is binnen en een tweede plaats op de wereldranglijst. Dit jaar heb ik mooie resultaten geboekt. Nooit gedacht dat ik al zo ver in mijn ontwikkeling zou zijn.

Nu is het tijd om even vakantie te vieren en mijzelf op te maken voor het nieuwe jaar: 2018. Benieuwd wat dat gaat brengen.