Menu

BRONS Grand Slam Parijs

Vrijdag 9 februari ben ik vertrokken voor de eerste Grand Slam van het jaar, en wel niet de minste. Op zondag 11 februari zal ik strijden op het Toernooi de Paris, waar ik vorig jaar nog de gouden plak pakte in Bercy. Momenteel ben ik de leider van de WRL dus dit is een mooi toernooi om het jaar 2018 mee te starten.

Door een vrijlot in de eerste ronde, stap ik rond 11:00 de mat op voor mijn eerste wedstrijd tegen C. Kalonga (COD). Na een verwurging tikt Kalonga af, winst en door naar de volgende ronde waar ik het op zal nemen tegen V. Vlad (ROU).

In de derde ronde neem ik het op tegen V. Vlad (ROU). Na een minuut weet ik hem op zijn rug te gooien met een Kharabali. De worp waar ik vorig jaar meerdere partijen mee won, heb ik het publiek ook laten zien. Op naar de kwartfinale.

In de kwartfinale neem ik het op tegen A. Valois-Fortier (CAN). Nog nooit hebben wij elkaar eerder getroffen tijdens een toernooi. Niet de minste judoka dus we mogen aan de bak. Na een spannende strijd wordt er een actie van mij overgenomen in de golden score. Door naar de herkansingen om nog te strijden voor een bronzen medaille.In de repechange neem ik het op tegen V. Penalber (BRA). In 2016 heb ik van hem verloren in Bercy. Tijdens de Masters in december 2017 heb ik van hem gewonnen. Ik ga door met mijn sterke en constante judo wat ik de rest van de dag al heb laten zien. Na 2 minuten gooi ik Penalber op zijn rug met een Harai Goshi, ippon en door naar de strijd om brons.Om 17:00 mag ik gelijk aantreden tegen J. Musil (CZE) in de bronzen medaille strijd. Al vrij snel weet ik hem op 2 shido’s achterstand te zetten wegens passiviteit. Door een pakkingsfout van mijzelf krijg ik ook een shido: 2-1. Met nog 10 seconden op de klok lijkt de partij de verlenging in te gaan. Maar met een O Soto Gari weet ik hem met nog 6 seconden op de klok op zijn rug te gooien. Een derde plaats waar ik heel trots op ben, een mooie start van een nieuw seizoen. Kijken wat het mij nog meer gaat brengen.

Next: Grand Slam Ekatarinburg

Podium Parijs