Menu

BRONS Grand Slam Abu Dhabi

Frank de Wit is terug in Abu Dhabi. De stad waarin hij vorig jaar de wereldtitel haalde organiseert nu de Grand Slam waar het vorig jaar, net na de wereldtitel, niet lukte. Een jaar later staat De Wit er een stuk gunstiger voor en wint uiteindelijk dan ook een belangrijke bronzen medaille.

De Wit liet er geen gras over groeien in de strijd om het brons tegen de Kazach Didar Khamza. Al na 15 seconden zijn eerste geplaatste actie met yoko tomo wat resulteerde in een yuko voorsprong al vroeg in de match. Khamza was er even niet bij toen De Wit hem wilde kantelen en Khamza greep de pijp van De Wit’s broek en was natuurlijk gezien. Een hele domme actie, maar De Wit kon er wel om lachen. Hij kreeg het brons in handen, maar was dermate overtuigend dat hij de match zeker had gewonnen. Het is de tweede Grand Slam bronzen medaille, na het prachtige brons Parijs.

De Pakistaan Qaisar Khan was de eerste tegenstander voor Frank de Wit in Abu Dhabi. De eerste minuut is een strijd om de pakking en langzaam probeert de Wit zijn kans te pakken. Dat punt valt na anderhalve minuut in de wedstrijd met een sode tsuri gomi goshi met twee handjes aan de mouwen en een soepel punt voor De Wit. Bekijk de score hieronder.

De kwartfinale tegen Attila Ungvari werd een tactisch gevecht. De taaie Hongaar is een gevaarlijke tegenstander maar De Wit domineerde de game en Ungvari liep al snel op de strafje. De Wit liet zich niet gek maken, al waren de aanvallen van de Nederlander niet altijd overtuigend, maar dat heeft vooral met Ungvari te maken, een tacticus met fysieke kracht. In de laatste minuut probeerde De Anrhemmer nog een verwurging maar een score blijft uit, maar trekt de wedstrijd toch naar zich toe.

In de halve finale tegen Olympisch bronzen medaillewinnaar Sergiu Toma ging de strijd in het begin vooral om de pakking, maar na bijna twee minuten stoeien nam Toma De Wit laag bij de grond over en maakte het eerste punt van de wedstrijd, een yuko. Het hield wel in dat Frank moest komen om de wedstrijd te maken, nu was hij dat toch wel van plan om in het hol van de leeuw, in de VAE wederom een goede performance neer te zetten. Toma kon De Wit’s ko-soto redelijk makkelijk pareren en ondanks een straf voor Toma moest De Wit gas geven. 39 seconden voor het eind deed De Wit alles in meerdere pogingen om Toma omver te krijgen, maar Toma veranderde de richting op het laatste moment, weer laag bij de grond en vloerde de Wit met ippon. Het is alles over niets bij De Wit. Nog één match te gaan voor ‘alles’.