Menu

BRONS Grand Prix Cancun

Dinsdag 9 oktober ben ik vertrokken naar Mexico voor de Grand Prix Cancun die hier gaat plaatsvinden. Na de grote teleurstelling van het WK, heb ik mij moeten herpakken en ben ik gedreven om dit goed te maken. Na een lange reis kom ik aan in het hotel en kan de voorbereiding beginnen. Eerst goed in het ritme komen.

 Donderdag 11 oktober is de loting geweest, in een poule met 27 deelnemers begin ik als eerst geplaatste aan het toernooi. De eerste ronde heb ik een vrijlot, dus het wordt afwachten tegen wie ik ga strijden.

Op zaterdag 13 oktober, stap ik de 27ste partij de mat op tegen de Peruviaan Luis Angeles Sotelo. Deze judoka heeft geen grote lijst aan resultaten, maar ik ben scherp. Ik heb al gauw de controle, en al vrij snel krijgt hij twee shido’s voor passiviteit. Maar dit is nog niet genoeg om te winnen, met nog ruim 2 minuten op de klok neem ik hem over en scoor hiermee ippon. Door naar de volgende ronde.

Mijn tegenstander in de kwartfinale is de Duitser Tim Gramkow. Twee jaar geleden verloor ik van hem in zijn thuisland tijdens de Grand Prix Dusseldorf. Deze jongen is een jaar jonger dan mij en is de Europees Kampioen tot 21 jaar van 2017. Bij de senioren heeft hij wel al wat IJF-toernooien meegedaan, maar nog niet voor de medailles gevochten.

Het is een gelijk opgaande wedstrijd, waar er van beide kanten aanvallen worden gedaan. Na de reguliere tijd staan er 2 shido’s op het bord, 1 voor Gramkow en 1 voor mij. Na een halve minuut in de Golden Score wordt een actie van mij overgenomen, wazari tegen en dus geen plaats in de halve finale.

In de herkansingsfinale neem ik het op tegen de Spanjaard Jose Maria Mendiola Izquieta. Een onbekende judoka voor mij. Na de reguliere tijd staat het 1-1 met shido’s. In de Golden Score gooi ik hem na 1:15 met een Ko-Soto Gari in ippon. Door naar de partij om brons.

In de partij om brons mag ik het opnemen tegen de Rus Alan Khubetsov. Tijdens het Europees Kampioenschap verloor ik de halve finale van hem, en werd hij de Europees Kampioen. Ook heeft hij net als ik een bronzen medaille gehaald bij de Masters in Sint-Petersburg. Verder heeft Khubetsov al meerdere gouden medailles op IJF-toernooien, een hele sterke tegenstander dus.

Na de reguliere tijd staat het 1-1 met straffen, het lijkt wel gewoon te worden 1-1 straffen op dit toernooi. Na een spannende en vooral slopende Golden Score, weet ik na 7 minuten en 39 seconden judoën, een eind te maken aan deze spannende wedstrijd. Een bronzen medaille, waar ik heel blij mee ben! Dit geeft weer vertrouwen voor de velen toernooien die gaan komen dit najaar!

Op naar Abu Dhabi, waar ik vorig jaar kampioen werd!